Andreas Antonopoulos voorspelt wat de volgende stap is voor Bitcoin, waarschuwt voor wereldwijde economische rampspoed

Bitcoin evangelist en blokketenexpert Andreas Antonopoulos schat dat een economische crisis in 2021 misschien niet in het belang van BTC is.

In een recent podcastinterview met Anita Posch analyseert Antonopoulos de mogelijke economische gevolgen van de Covid-19-pandemie en wat die financiƫle turbulentie kan doen voor de prijs van Bitcoin.

De pleitbezorger van Bitcoin voorspelt dat de Covid-19 pandemie Bitcoin Code waarschijnlijk pas in maart haar hoogtepunt zal bereiken en waarschuwt dat de manier waarop de crisis door overheidsactoren, met name die in de VS, wordt aangepakt, grote gevolgen zal hebben.

„Ik denk eerlijk gezegd dat voordat het beter wordt, het eigenlijk nog erger zal worden. Vooral in de VS denk ik dat het de komende vier maanden nog veel erger zal worden, omdat de echte golf van de ziekte nog niet zijn hoogtepunt heeft bereikt, en het zal waarschijnlijk pas in maart zijn hoogtepunt bereiken…

De economie, vooral in de VS, maar ik denk ook in Europa, de echte impact, de economische impact is niet vermeden

Het is uitgesteld. Het wordt teruggeschroefd en het werd effectief teruggeschroefd met bijna een jaar, maar het kan niet verder worden teruggeschroefd. Elke keer dat het wordt teruggedrukt, is de prijs die we betalen groter en is het effect op de economie kleiner, dus dit is geen duurzame aanpak. Ik denk dat we een aantal zeer, zeer moeilijke tijden voor de boeg hebben.“

De bestseller-auteur zegt dat een klinkende economische ramp niet de manier zal zijn waarop Bitcoin zijn potentieel bereikt. In plaats daarvan zou Antonopoulos liever een stabilisatie van Amerika, Europa en hun valuta zien.

„Ik denk dat de omgeving van de valutacrisis niveaus gaat bereiken die in 100 jaar niet meer zijn gezien. En alles wat we dachten dat stabiel was en voor altijd, blijkt niet voor altijd en niet zo stabiel te zijn.

Nu, dat is niet goed voor Bitcoin. Het is zeker niet goed voor de prijs van Bitcoin. Op de korte termijn is het eigenlijk slecht… We kunnen geen succes opbouwen in een wereldwijde munt als Bitcoin, gebaseerd op zes miljardairs. Dit is niet het plan, zoals ik de mensen blijf vertellen…

Crisis is niet de manier waarop we succes boeken in Bitcoin. Ik denk dat veel mensen in onze industrie de neiging hebben om optimistisch te zijn over een ramp, wat ik ongelooflijk cynisch vind en ook de menselijke impact die deze rampen hebben niet herkent. Eerlijk gezegd zou ik liever zien dat de euro en de dollar niet gedestabiliseerd worden, en ik zou graag zien dat de Amerikaanse en Europese economie een beetje stabiliseert, zodat mensen daadwerkelijk meer kansen in hun leven krijgen, zelfs als dat niet zoveel kansen voor Bitcoin betekent“.

Kommentare geschlossen.